Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 iunie 2020

ADHD! AD sau HD?🧐

ADHD!

AD sau HD?🧐

Generalitati....partea II.

Hiperactivitatea in sine nu este o conduita suparatoare. In cazul copiilor hiperactivi-impulsivi, dificultatea provine din faptul ca nu reusesc sa isi controleze impulsurile si sa reziste in fata solicitarilor permanente.
Un control deficitar al impulsivitatii ii predispune pe copiii cu ADHD la accidente atat fizice cat si verbale. adesea se impiedica, cad, se poarta prosteste si spun lucruri jenante, sacaie, preseaza si cer cu insistenta informatii de dimineata pana seara, iar comportarea lor genereaza tensiuni puternice.
Specialistii sustin ca uni parinti nepriceputi pot face ca un copil sa capete deprinderi gresite, insa in cazul copilului cu ADHD, copilul dificil este cel care face ca niste parinti buni si competenti sa para incapabili.
ADHD este o explicatie nu o scuza.
Copilul cu ADHD nu este dificil in mod deliberat, ci el actioneaza pur si simplu fara sa analizeze.
Parintii care au succes sunt cei care se arata toleranti, dar in acelasi timp se asigura ca cei mici stiu ca sunt responsabili de faptele lor.
ADHD trebuie diagnosticat si tratat ca atare. daca acest lucru nu se intampla, boala va continua sa dezavantajeze grav zeci de mii de copii.
Majoritatea copiilor cu ADHD nediagnosticati se simt prosti si inferiori.
Odata cu nereusitele in plan scolar si social se adanceste sentimentul de neincredere in propria persoana.
Copilul cu ADHD care nu a fost bine tinut sub control are o sansa mare sa paseasca in viata de adult slab educat , inapt din punct de vedere social si lipsit de incredere in sine.
Copii care ajung cu succes la maturitate isi canalizeaza adesea energia imensa, determinarea si franchetea pentru a obtine rezultate deosebite in viata publica sau in afaceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Emoțiile și expresia facială.

  Emoțiile și expresia facială.       “Ca să găsim o lume nouă am avut nevoie de o hartă, și ca să gasim o minte calmă avem nevoie...

Articole