Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 iunie 2020

Iți lipsește motivația pentru a te antrena pe cont propriu?

Iți lipsește motivația pentru a te antrena pe cont propriu?

Cea mai bună soluție este să faci activități fizice alături de alte persoane.

 Un studiu publicat în Journal of Social Sciences, în 2010, a concluzionat că persoanele care se antrenează ca parte a unui colectiv tind să atingă nivelul de efort depus de ceilalți participanți. Un alt studiu, publicat în jurnalul medical Obesity, a arătat că persoanele supraponderale dau jos mai multe kilograme cu cât petrec mai mult timp în compania prietenilor care sunt în formă.

Așadar, sala de forță este un mediu propice pentru activitatea fizică, fie că vrei să renunți la kilogramele în plus sau vrei să îți îmbunătățești forma fizică. Mai mult, cu cât colegii tăi de sală sunt mai în formă, cu atât vei fi mai motivat să te antrenezi din greu. Rezultatele unei cercetări efectuată de Kansas State University au arătat că persoanele care se antrenează în compania celor pe care îi consideră într-o formă fizică mai bună măresc timpul și intensitatea antrenamentului cu 200%.

„Am descoperit că atunci când te antrenezi împreună cu o persoană pe care o consideri mai în formă decât tine, tinzi să depui mai mult efort decât ai face-o atunci când te antrenezi singur” – Brandon Irwin, profesor de kinesiologie și principalul autor al studiului.

Aceeași cercetare Strava a scos la iveală și cele mai bune metode de a te menține motivat să faci activități fizice:

  • cei care fac sport împreună cu un prieten sunt cu 22% mai activi
  • cei care sunt membri ai unui club sportiv sunt cu 46% mai activi
  • 92% dintre persoanele care își setează un țel sportiv îl ating în următoarele 10 luni
  • cei care se trezesc devreme sunt cu 43% mai consecvenți în privința antrenamentelor
  • cei care fac naveta fac cu 43% mai multe activități în weekend

Frecventarea unei săli de forță necesită atât efort fizic, cât și financiar. Totuși, diversitatea de activități fizice pe care o oferă, împreună cu motivația venită de la persoanele cu care faci sport, fac aceste locații să fie cea mai bună cale de a-ți menține sănătatea și forma fizică de invidiat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Emoțiile și expresia facială.

  Emoțiile și expresia facială.       “Ca să găsim o lume nouă am avut nevoie de o hartă, și ca să gasim o minte calmă avem nevoie...

Articole