Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 iunie 2020

Beneficiile sportului sau Un corp in miscare!

Beneficiile sportului sau

Un corp in miscare!

 

 

Lumea cercetatorilor este tot mai interesata de beneficiile sportului aduse organismului nostru. Cele mai recente studii ne asigura in mod categoric ca nicio parte a trupului nostru nu este static.

Daca ne miscam suficient muschii se modifica si cresc , la fel si mintea noastra. Creierul initiaza miscarea, creierul se reface prin miscare pentru ca se nasc celule noi, noi vase ne sange inmuguresc. Acelasi proces actioneaza in tot organismul. Fiecare celula din corpul nostru este influentata de miscare, insusi AND-ul nostru se modifica.

 Practicarea unui sport ne ajută pentru că are un impact psihologic si biologic pozitiv ulterior.

 

Asadar faceti miscare!

 

Cercetarile din domeniul miscarii evidentiaza o importanta crescanda a faptului ca lipsa de activitate este nenaturala si de neinteles corpului omenesc.

 

Nu trebuie sa fim sportivi ca sa ne dorim sa facem miscare. Trebuie doar sa ne ascultam vocea interioara, vocea corpului care spune “ hai sa ne miscam”.

 

Corpul isi doreste miscare. Asculta-l!

 

Alte obiective carora  cercetatorii le acorda o importanta deosebita in ultimul timp este legatura dintre sport si dispozitiile noastre / a starii de bine psihologice.

            Concluziile unui  sondaj efectuat pe 175850 de persoane care faceau sport moderat  sunt ca acestia au mai putine zile “ de boala”  intr-o luna -descrise ca zile in care s-au simtit obositi, nefericiti, bolnavi, anxiosi, suferinzi  sau pur si simplu indispusi comparativ cu cei care nu faceau sport deloc. Cei care nu faceau miscare deloc au declarat cel putin 14 zile/luna  in care s-au simtit fara putere .

Alergatul, deja, se ştie că produce endorfine, iar cardio elimină foarte mult din riscul unui atac de cord sau boli ale vaselor de sânge. Mergând însă dincolo de aceste motive ştiinţifice, exerciţiile fizice îţi pot schimba viaţa. Îţi creşte nivelul stimei de sine, creierul se simte extraordinar pentru că este mai bine oxigenat, iar energia ta este din ce în ce mai multă.

Un tonus muscular bun si si un sistem cardiovascular sanatos sunt esentiale pentru oricine, fireste. Lipsa exercitiului fizic duce la o apatie interioara care submineaza vigilenta si atentia. Exercitiul elibereaza substante in creier care sunt necesare pentru stabilitatea dispozitiei, pentru motivatie si atentie si, pe termen lung, mareste eficienta aparatului chimic care produce acele substante.

            Stiinta nu a reusit pana acum sa demonstreze de”cata miscare” este nevoie pentru ca o persoana sa fie sanatoasa fizic si psihic, insa o concluzie stiintifica este ca “ stiinta si bunul simt ne spun ca fara nicio indoiala, nu este sanatos sa stam si sa fim sedentari toata ziua”-(dr William Haskell, Univeristatea Stanford).

Sanatatea, o forma fizica buna sau performantele sportive sunt obiective diferite a fiecaruia dintre noi. Noi decidem cat de mult suntem dispusi sa facem pentru a ne atinge propriile standarde.

 

Cu cât eşti mai sănătos din punct de vedere fizic, cu atât mai multă energie o să ai şi o să îţi fie mai uşor să rămâi concentrat de-a lungul unei zile.

 

 

Asa ca dati-i drumul!

Faceti sport!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Emoțiile și expresia facială.

  Emoțiile și expresia facială.       “Ca să găsim o lume nouă am avut nevoie de o hartă, și ca să gasim o minte calmă avem nevoie...

Articole